Livet her

18 svømmere, personlige rekorder og medaljer i Thisted

Aabybro Svømmeklub havde førsteholdets årgangs- og juniorgruppe med til stævne i Thisted

06. oktober 2017 kl. 08:22

I weekenden 30. september og 1. oktober drog Aabybro IFs konkurrencehold til Thisted Cup.

Det er et stævne med lange traditioner og masser af konkurrence, og konkurrencen var hård, da landets bedste svømmere sammen med nogle af Norges bedste var i bassinet, fortæller Stefan Stenberg Sørensen, der er cheftræner i Aabybro IF Svømning.

Selvom at det ikke blev til finalepladser eller medaljer kom svømmerne hjem med meget mere end de havde forventet. 78 procent af alle svømmede løb var nemlig forbedringer i forhold til deres personlige rekorder. Det er overraskende mener cheftræneren.

- Jeg er så stolt af det flotte arbejde som svømmerne har leveret i Thisted. På dette tidspunkt i sæsonen skulle vi gerne kun ligge tæt på vores personlige rekord, og jeg havde derfor ikke forventet at over ¾ af de svømmede løb endte som personlige rekorder. Gode præstationer kræver hårdt arbejde og svømmerne har bevist sit værd med de rigtigt flotte resultater.

Ud over vandtræning, har svømmerne i Aabybro arbejdet målrettet med mental træning, stabilitet og styrketræning. Opmærksomhedstræning, fokusering, visualisering og indre dialog er nogle af de elementer, som viste sig gavnlige ved dette sæsonens første stævne.

Ida Rønnow formåede at skrabe tre medaljer til sig i årgang 2006, to sølvmedaljer i 200 medley og 50 fri, samt en bronzemedalje i 100 fri. Derudover skulle en af klubbens bedste butterflysvømmere svømme 200 butterfly, hvilket gav en tredje plads og en præmie på et gavekort.

- Derudover kan Aabybro nu bryste sig med at have titlen som "klubben med den bedste holdånd" for den bedste opbakning af klubkammeraterne. Titlen er uofficiel, men fortjent idet svømmerne altid kunne høres heppe på hinanden, slutter Stefan Stenberg Sørensen.